3 inspirerende verhalen over hoe je data slim kunt gebruiken

Ontvang onze verse kennis maandelijks in je mailbox.

Data is de nieuwe olie, dat heb je vast vaker gehoord. Of je nu inhoudelijk deskundige bent op het gebied van voedselveiligheid of manager van een afdeling of bedrijf, het is van belang dat je in staat bent om data te analyseren en interpreteren. Om vervolgens de informatie te delen met het management, collega’s, klanten, stakeholders en de achterban. Maar hoe kun je slim omgaan met data en informatie overtuigend presenteren? Technologische ontwikkelingen en de inzet van data bieden kansen om dit op een effectieve en efficiënte manier te doen. De volgende drie TED talks laten dit op een prachtige manier zien.

TED talk 1: Betoverende statistiek en visualisatie van data

Data-expert Hans Rosling presenteert data op een manier die je nog nooit gezien hebt. Hij laat op een overtuigende wijze zien hoe je met data en statistiek inzicht kunt krijgen in ontwikkelingen die zich op wereldniveau afspelen. Ook houdt hij een pleidooi voor het toegankelijk maken en gebruiken van allerlei data die nu verstopt is in databases. Behalve een interessante kijk op de wereld kun jij hier nieuwe ideeën uit putten over hoe jij jouw data overtuigend kunt brengen.

 

TED talk 2: Informatiedesign zet data in perspectief

David McCandless, een datajournalist, gebruikt visualisatie om data in perspectief te zien. Hij vertaalt moeilijk te begrijpen informatie naar duidelijke diagrammen en grafieken. Datavisualisatie helpt om de informatie te begrijpen en patronen en verbanden te zien die er toe doen. Met informatiedesign ontwerp je informatie zo dat het meer betekenis krijgt. Volgens hem is dit het middel om een weg te vinden in de overdosis aan data in de data jungle.

 

TED talk 3: De kracht van data om de wereld te veranderen

Bedrijven kunnen door het delen van data en technologie een belangrijke bijdrage leveren aan echte vooruitgang op grote problemen. Mallory Solder is een data scientist en zij laat zien hoe het inzetten van data, modellen en complexe systemen hierbij kan helpen. Veel inzicht zit opgesloten in company data. Het delen van data en inzetten van dataspecialisten om data transformeren tot relevante informatie kost tijd, maar levert veel op. Mallory laat zien wat de kracht van data is om de wereld te veranderen.New Call-to-action

Comments

Ontdek hoe ICT jouw organisatie en sector versterkt

Laat je vrijblijvend adviseren, of ontvang aanvullende informatie over onze ICT-oplossingen. Wij helpen je graag informatievraagstukken om te zetten in de (digitale) groei van jouw organisatie.

Ontvang vrijblijvend advies